Jäseneksi hakeminen ja jäsenkirjeet

Suomen Muinaistaideseuran jäsenenä saat sähköpostiisi jäsenkirjeen, josta löydät tietoa matkoista ja muista tapahtumista sekä olet oikeutettu saamaan kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Hiisi-lehden. Seuran jäseneksi voit hakea alla olevalla lomakkeella. Yhteystietojesi lisäksi kerrothan, miksi haluat liittyä seuran jäseneksi.

Seuran jäsenmaksu on 15 € opiskelijoille, 30 € henkilöjäsenille sekä 100 € yhteisöjäsenille.

Jäsenkirje 01/2018

Tervehdys,

Tänä vuonna tulee täyteen kaksikymmentä vuotta seuramme perustamiskokouksesta, joka pidettiin Hattulan Lusissa hämeenlinnalaisten muinaistaideharrastajien leiripaikalla. Porukkaa yhdisti silloin kiinnostus arkeologiaan, kansatieteeseen, kalliotaiteeseen ja yleisemmin esihistoriaan ja kulttuurisiin juurimme. Seurassa on tällä hetkellä jäseniä 221 ja noille juurille  teemme matkaa tänäkin vuonna retkeilemällä muinaiskohteissa ja innostuen asiantuntijaesitelmistä. Juhlavuosi huipentuu kansainväliseen kalliotaideseminaariin lauantaina 8.9.2018 Hämeenlinnassa.

TULOSSA:

26.-27.5.Kevätretki Satakuntaan ja vuosikokous. KATSO matkaohjelma liitteessä!

3.6.Retki Kasabergetille

19.-22.7.Kesämatka Etelä-Viroon ja Pihkovaan HUOM! Muuttunut ajankohta!

8.9. Sumu 20 vuotta. Kalliotaiteen maailmat –seminaari

9.9.Sumu 20 vuotta. Retki Sarkaveden kalliomaalauskohteille

17.11.Muinaisten Kuvien Ilta ja syyskokous Hämeenlinnassa

KEVÄTRETKI SUUNTAUTUU RAUMAN JA EURAN SEUDULLE 26.-27.5.2018

Kevätmatkalla on tiedossa jälleen upeita kohteita mm. Satakunnan esihistoriaa, kirkkoja ja Leineperin ruukki. Kohteista kaksi on Unescon maailmanperintökohteita, vanha Rauma ja Sammallahdenmäen upeat pronssikautiset hautaröykkiöt! Varaa paikkasi ilmoittautumalla mahdollisimman pikaisesti Eero Siljanderille numeroon 050 5773402.

Kutsumme jäsenistöämme matkan yhteydessä pidettävään vuosikokoukseen klo 19.00 Hotelli Hiittenharjuun, Hiittenharjuntie 1, 29200 Harjavalta. Tervetuloa!

MUINAISJÄÄNNÖKSEN ADOPTIO VARMISTUI

Suomen muinaistaideseura adoptoi Kasabergetin pronssikautisen hautaröykkiön Helsingin Östersundomista. Kesäkuun alussa retkeilemme tutkimaan kohdetta ja tekemään talkoovoimin hoitosuunnitelman mukaisia hoitotoimia. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä työnjohdosta vastaavaan Arto Tuomeen tai Arja Parkkoseen. arttujtuomi@gmail.com. tai parkkonen.arja@gmail.com

Kasabergetin pronssikautinen röykkiö sijaitsee Östersundomissa Itä-Helsingissä, Kasabergetin kallion laella metsäalueella, josta osa on luonnonsuojelualuetta. Nykyinen merenranta on noin kilometrin päässä. Paikka on erittäin kaunis ja sieltä on mahtavat näkymät ympäristöön.

Röykkiölle pääsee Helsingistä päin tultaessa Uudelta Porvoontieltä, vähän ennen Östersundomin keskustaa etelään kääntyvältä Talosaarentieltä. Heti tien alussa on oikealla puolella parkkipaikan tapainen tasanne, johon voi jättää auton. Polku lähtee metsään ja kulkee keskiaikaisen kylätontin kautta. Tontilta johtaa keskimmäinen, noin 1 km:n mittainen polku röykkiölle. Polku on suhteellisen helppokulkuinen, tavallinen metsäpolku juurakoineen, kivineen ja kallioineen. Lopussa on lyhyt, vähän jyrkempi nousu.

Myös Vikkullan tien kautta pääsee röykkiölle, mutta tie on erittäin huonokuntoinen yksityistie, parkkipaikka on pieni ja nousu Kasabergetille jyrkkä.

Paikalle pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla, esim. Helsingin rautatieasemalta metrolla Itäkeskukseen, josta busseilla 93, 93K ja 841 Talosaarentien pysäkille.

Kohde on suhteellisen hyvässä kunnossa eikä sen hoito vaadi suuria toimenpiteitä. Työt tehdään Helsingin kaupungin arkeologin laatimaa ja museoviraston hyväksymää hoitosuunnitelmaa noudattaen. Mukaan kannattaa ottaa eväät ja työhanskat (sahoja ja puutarhasaksia voi myös ottaa mukaan jos sellaisia omistaa). Paikalla on mukava kahvitella hienoissa maisemissa.

Kohteeseen ei ole opasteita eikä viitoitusta ja metsässä menee polkuja ristiin rastiin, joten on hyvä kokoontua Talosaaren parkkipaikalle 3.6. klo 13 ja lähteä siitä yhdessä röykkiölle. Säävaraus.

SEURAN UUSI VERKKOSIVUSTO TYÖN ALLA

Seuran nettisivuja uudistetaan jäsenistön palautteen perusteella. Uusien sivujen tarkoitus on antaa tietoa Suomen kalliomaalauksista ja seuran toiminnasta. Sivuston sisältö rakentuu pääasiassa jäsenistön jakamasta aineistosta, joten kutsumme sinua osallistumaan yhteiseen urakkaan! Uusi sivusto avautuu keväällä ja esitellään jäsenistölle kevätmatkalla 26.5.

Pahoittelemme puutteita tiedonkulussa. Muistathan, että seuran tapahtumista tiedotetaan myös Facebookissa!!

HALLITUKSESSA EI HENKILÖMUUTOKSIA

Syksyisen Hossan matkan yhteydessä Suomussalmella 8.9.2017 pidetty syyskokous ei tuonut muutoksia hallituksen kokoonpanoon. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Pekka Lehtimäki. Varapuheenjohtajana jatkaa Rauno Lauhakangas ja sihteerinä Mervi Suomalainen. Muut seuran hallitukseen valitut varsinaiset jäsenet ovat: Hannele Aalto, Arto Tuomi, Helena Saarikoski, Kimmo Puranen, Arja Parkkonen ja Ritva Salminen. Hallituksen varajäseninä toimivat Eeva-Liisa Oksanen ja Tuomo Rapo. Kokouksessa valittiin seuralle toiminnantarkastajiksi Annu Mikkonen ja Aarno Hyvönen, ja varalle Marita Nygren ja  Petteri Bülow.

JÄSENMAKSUN ERÄPÄIVÄ 15.3.

Jäsenmaksuksi vahvistettiin 30€ henkilöjäseniltä ja 100€ yhteisöjäseniltä. Varmistathan jäsenille kuuluvan Hiisilehden jatkuvan tilauksen maksamalla jäsenmaksusi eräpäivään 15.3 mennessä! Suomen muinaistaideseura ry:n jäsenmaksu 30€ maksetaan seuran tilille: FI08 5780 0720 1793 94

PS. Ilmoitathan mahdollisista muutoksista yhteystiedoissasi jäsenrekisterin ylläpitäjälle tai sihteerille, kiitos!

Hyvää kevättä,

sihteeri