Tervehdys jäsenet!

Muinaistaiteen syksyyn sisältyi seuran toiminnassa hienoja hetkiä, kuten lämminhenkinen kansainvälinen kalliotaideseminaarimme Virossa Palmsen kartanossa ja Virukodassa. Lokakuinen matka paleoliittisen luolataiteen maailmaan Pyreneille oli sisällöltään huikea ja saanee jatkoa. Suunnitteilla on syysmatka Ranskaan ja syventyminen mm. Chauvet’n luolamaalauksiin. Alkuperäisen luolan replika avattiin yleisölle vuonna 2015. Syysmatkalla Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen nähtiin mm. Uittovuoren ja Halsvuoren hienot kalliomaalauskohteet. Matkan yhteydessä pidetyssä syyskokouksessa Saarijärvellä valittiin toimihenkilöt vuodelle 2016.

Suomen muinaistaideseuran hallituksessa jatkavat toimintavuonna 2016 puheenjohtajana Pekka Lehtimäki ja sihteerinä Mervi Suomalainen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Rauno Lauhakangas. Muut jäsenet ovat Helena Saarikoski, Eeva-Liisa Oksanen, Kimmo Puranen, Esa Kekäläinen ja uusina Hannele Aalto ja Virve Kallio. Varajäseneksi valittiin Arto Tuomi. Seuran toiminnantarkastajat ovat Timo Lampinen ja Timo Itälä, sekä varalla Petteri Bülow ja Marita Nygren. Seurassa on jäseniä 233 henkilöä ja yksi yhteisöjäsen. Jäsenrekisterin ylläpidosta vastaa Kimmo Puranen, jolle voi osoittaa jäsenyyttä koskevat ilmoitukset ja tiedustelut osoitteeseen suomenmuinaistaideseura@hotmail.com.

Suomen muinaistaideseura ry:n jäsenmaksu 30€ maksetaan seuran tilille: FI08 5780 0720 1793 94. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä Hiisilehti lähetetään vain jäsenmaksunsa maksaneille, ja toimimalla ajoissa varmistat myös jäsenhinnan matkoillemme!

Kultaseppä Vike Schaffter on valmistanut seuralle hopeisia seuran logolla varustettuja rintaneuloja, joita voi tilata sihteeriltä. Tyylikäs aurinkolaivakoru maksaa 45 euroa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

RUUKKI-KARTANO-KALMISTO

Kutsumme jäsenistöämme mukaan Suomen muinaistaideseuran keväiselle opinto- ja vuosikokousmatkalle  läntiseen Varsinais-Suomeen la 21.5- su 22.5!!!

Vuosikokous pidetään lauantaina 21.5.2016 klo 19.00 Salossa Hotelli Cumuluksessa. Tervetuloa!

Matkanjohtajana toimii tuttuun tapaan Eero Siljander, jolle voi ilmoittautua puhelimitse 050-5773402 tai eero.siljander@gmail.com

Matkan hinta on Sumun jäsenille 2 hengen huoneessa 190 euroa, ei jäsenille 220 euroa. Yhden hengen huoneesta veloitetaan 34 euron lisämaksu.

Matka maksetaan 15.4. mennessä Sumun tilille FI08 5780 0720 1793 94.

Kohteet ovat maastollisesti helppoja, paitsi kalliomaalauskohteemme Vitträsk.

Lähdemme matkalle Helsingistä Kiasman edestä la  21.5 klo 8.30, Pukkilan liikenteen bussilla.

Matkakohteet:

21.5. Lauantai

*Karstun linnavuori Lohja, kalliomaalaus?

*Salon Isonkylän alue, Suomen merkittävin asuinpaikka- ja kalmistoalue vanhemmalla rautakaudella. Erikoisuutena mm. kultalöytöjä, lasisia juomasarvia ja joukkohauta!

*Halikon Rikalanmäki. Polttokenttäkalmisto merovingi- sekä ruumishautakalmisto ristiretkiajalta, eräs Suomen merkittävimmistä!

*Wiurilan kartano. Mahtava Armfelt suvun rakennuttama kartano. Tutustuminen kartanon museoon ja ruokailu.

*Viitamäen hiidenkiukaat. Kaksi suurta ja yksi pienempi hiidenkiuas pronssikaudelta.

*Varakohteena Hakostaron linnavuori, jota on kätetty ainakin varhaisella keskiajalla.

Vuosikokous ja majoitus Hotelli Cumulus Salo klo 19.00

22.5. Sunnuntai

*Kosken ruukkialue, 1600-luvulla perustettu ruukki, josta jäljellä hiiliuunit, kartanorakennus sekä puukirkko.

*Nemistönnummi 1, suuri hiilimiilukohde

*Perniön keskiaikainen kivikirkko, hienoja Taivassalon ryhmän seinämaalauksia

*Teijon ruukkialueen Tuhotulvalta pelastuksen kirkko, (ulkoa katselu)

*Mathindedahl, ruukkialue, pieni museo, kauppoja, ruokailu Ravintola Ruukin Krouvi

*Vaarnummi, varakohde, kookkaita hiidenkiukaita

*Yliskylän kirkon alue, Perniö, laivahautaus merovingiajalta, ruumishautauksia ristiretkiajalta, Perniön emännnän puku.

*Kirkkonummen Vitträsk, Suomen ensimmäinen tunnettu kalliomaalaus, Sibeliuksen löytämä, jonka jälkeen paluu Helsinkiin.

TULEVIA TAPAHTUMIA

21.5.-22.5. Ruukki-kartano kalmisto Sumun matka Varsinais-Suomen menneisyyteen. Vuosikokous Hotelli Cumulus Salo klo 19.00.

30.6.-3.7. Kalliotaideleiri Enonkoskella. Veneretkiä alueen kalliomaalauskohteille ja retkiä seutukunnan muinaiskohteisiin.

28.-31.7. Matka Viroon ja Ruhnun saarelle. Asiantuntijana arkeologian professori Aivar Kriiska.

10.-11.9. Syysmatka Itäisen Uudenmaan muinaiskohteisiin.

10.9. 2016 Syyskokous

Lokakuu vko 42  suunnitteilla matka Etelä-Ranska ja Chauvet’n luolamaalaukset

HUOM!
YLLÄOLEVIIN TAPAHTUMIIN LIITTYVÄT TIEDUSTELUT JA ILMOITTAUTUMISET VOI OSOITTAA EERO SILJANDERILLE puhelimitse

050 577 3402 tai  eero.siljander@gmail.com

Katso myös www.suomenmuinaistaideseura.fi ja Sumu ry facebookissa !!!

kevät terveisin,

sihteeri