Hei,

hyvää alkanutta vuotta Suomen muinaistaideseuran uudet ja vanhat jäsenet, joita on tällä hetkellä 231 henkilöä ja yksi yhteisöjäsen! Toimintavuosi on seuran yhdeksästoista ja mielenkiintoisia retkiä muinaisuuteen on jälleen tarjolla. Kevätmatka 20.-21.5. suuntaa Hämeen arkeologisiin ja historiallisiin kohteisiin. Seuran vuosikokous pidetään matkan yhteydessä Lautsian lomakeskuksessa Hauholla, jossa myös majoitumme. Tarkempi ohjelma alla. Tulevalle kesälle on suunnitteilla Enonkosken kalliomaalausleiri II upeine kalliotaidekohteineen ja Viron matka Hiidenmaalle. Syysmatkan pääkohteena on Suomussalmen Hossan kansallispuisto ja Värikallion maalaukset. Matkalla näemme myös muita kalliotaidekohteita, mahdollisesti Laukaan Saraakallion! Ilmoittautumiset matkoille eero.siljander@gmail.com tai 0505773402.

Kotka Rankkiin suuntautuneella syysmatkalla 17.9.2016 valittiin seuran puheenjohtajaksi  Pekka Lehtimäki. Varapuheenjohtajana jatkaa Rauno Lauhakangas ja sihteerinä Mervi Suomalainen. Muut seuran hallitukseen valitut varsinaiset jäsenet ovat: Hannele Aalto, Arto Tuomi, Helena Saarikoski, Kimmo Puranen sekä uusina Arja Parkkonen ja Ritva Salminen. Hallituksen varajäseninä toimivat Eeva-Liisa Oksanen ja Tuomo Rapo. Kokouksessa valittiin seuralle toiminnantarkastajiksi Annu Mikkonen ja Aarno Hyvönen, ja varalle Marita Nygren ja  Petteri Bülow. Kiitämme hallituksesta poisjääneitä.

Jäsenmaksuksi vahvistettiin 30€ henkilöjäseniltä ja 100€ yhteisöjäseniltä. Varmistathan jäsenille kuuluvan Hiisilehden jatkuvan tilauksen maksamalla jäsenmaksusi eräpäivään 15.3. mennessä. Mahdolliset muutokset yhteystiedoissa tulee ilmoittaa yllä olevaan osoitteeseen!

Suomen muinaistaideseura ry:n jäsenmaksu 30€ maksetaan seuran tilille: FI08 5780 0720 1793 94

Suomen muinaistaideseura ry myönsi viidensadan euron suuruisen stipendin Eero Siljanderille hänen ansioistaan muinaistaiteen tutkijana ja tunnetuksi tekijänä, sekä pitkäaikaisena asiantuntijaoppaana seuramme matkoilla. Onnittelut! Hiisilehden lukijamatka 22.4. 2017 vie Myyttiselle matkalle valokuvaaja Heikki Willamon näyttelyyn Salon taidemuseon Veturitalliin. Matkalla vieraillaan tutustumassa Sauvon keskiaikaiseen kirkkoon. Matkan hinta 85€ sisältää ruokailun. Tiedustelut, Eero Siljander 050 577 3402.

KEVÄTMATKA HÄMEESEEN

La 20.5. lähtö Kiasman edestä klo 8.30

Silmäkenevan kivikautinen asuinpaikka Riihimäki,

Lopen vanha kirkko 1600-luvulta (Santa Pirjo) ja Sakari Pälsin hauta,

Mannerheimin metsästysmaja (kivikautinen asuinpaikka),

ruokailu Piparkakkutalo Hämeenlinna,

Uhrikivenkadun kuppikivi (runsaskuppisin kivi Suomessa)

Hattulan Pyhän ristin ja Pyhän Annan keskiaikainen kirkko, Kirkkovalkaman miekanhiontakivi,

Majoittuminen Lautsian lomakeskukseen, jossa seuran vuosikokous klo 19.00

Osoite: Lautsiankuja 20, 14700 Hauho TERVETULOA!

Su 21.5

Pälkäneen Kostianvirran taistelupaikka,

Pälkäneen Pyhän Mikaelin rauniokirkko,

Salminkallion kivikautinen kalliomaalaus Luopioinen,

ruokailu Hahkialan kartano Hauho,

Hauhon Pyhän Johannes Kastajan keskiaikainen kirkko,

Hyömäen Lyömäen rautakautinen kalmisto,

Vanajan keskiaikainen kirkko (Pyhä Olavi?),

Viitahaan kuppikivi ja uhrilehto,

Hakoisten varhaiskeskiaikainen linnavuori.

Paluu Helsinkiin ennen klo 19.00 sta. Matkan hinta 180 euroa. Ilmoitathan erityisruokavaliosi etukäteen! Lautsian lomakeskuksessa on uima-allas. Jos kiinnostaa varaa mukaan uimapuku!

Matkan kohteille pääsy on helppoa, lukuunottamatta Hakoisten linnavuorta.

T U L O S S A

22.4.Hiisilehden lukijamatka Saloon, Heikki Willamo esittelee näyttelynsä Myyttinen matka

20.-21.5.Kevätmatka Hämeeseen. Vuosikokous Lautsian lomakeskuksessa Lautsiankuja 20, 14700 HAUHO, Tervetuloa!

22.-28.5.Tieteen ystävien matka Espanjaan. Kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

10.6.Hiisilehden lukijamatka Länsi-Uudenmaan keskiaikaisiin kivikirkkoihin

29.6.-2.7.Enonkosken kalliomaalausleiri II

20.-23.7.Kesämatka Hiidenmaalle Viroon

7.-10.9.Syysmatka Kainuu, Hossa, syyskokous

joulu-tammikuuKalliotaide-, luonto- ja kulttuurimatka Tansaniaan. Tiedustelut: helena.saarikoski@gmail.com

Elämyksellistä ja valoisaa vuotta!

sihteeri