Hei,

Suomen muinaistaideseura ry:n syysmatkalla 17.-18.9.2016 suunnataan Itäiselle Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon. Syyskokous pidetään matkan yhteydessä Rankin linnoitussaarella Kotkassa klo 19.00 Tervetuloa!  Muistathan maksaa matkasi 210€

3.9 mennessä Sumun tilille FI 08 5780 0720 1793 94.

Myös syksyinen Ranskan matka lähestyy! Luolaleijonista paavien palatsiin: matka aurinkoiseen Provenceen 16.-22.10.2016 sisältää upeita historiallisia ja kalliotaidekohteita. Peruutuspaikkoja voi tiedustella eero.siljander@gmail.com.

Mennyt kesä tarjosi jäsenistöllemme ikimuistoisia kokemuksia kalliokuvien äärellä. Ensi kertaa järjestetty kesäkuinen Enonkosken kalliomaalausleiri kokosi viitisentoista innokasta bongaria näkemään ja kokemaan kohteita mm. soutu-, moottori- ja kirkkovenekyydeillä. Pihlajaveden Rapakko, Vierunvuori ja Luutsalo, sekä Koloveden Ukonvuori ja Havukkavuori I ja II muiden muassa huipensivat upean luontokokemuksen. Matkakertomuksia odotetaan!

Heinäkuisella Viron matkalla pääkohteena oli idyllinen Ruhnun saari, jonka pitkää historiaa koettimme hahmottaa mm. saarella sijaisevien kuuden kivikautisen asuinpaikan kautta. Myös keskiaika oli historiallisena ajanjaksona hyvin edustettuna matkakohteissamme. Ensi kesän matka suunnitteilla Hiidenmaalle -kiitos aktiivisen jäsenistön!

Suomen muinaistaideseura on tiivistänyt yhteistyötä Ruotsin suuntaan heinäkuisella matkalla Tanumiin. Hallituksen jäsenistä koottu seitsemän hengen porukka kiersi lukuisia kalliotaidekohteita mm. Tanumin, Göteborgin ja Norköpingin alueilla. Päiväretkellä poikettiin myös Norjan puolella kalliokuvilla. Gerhard Milstreun luona Skandinavian Rock Art Societyn kotipaikassa (Underslösmuseum-Tanum Rockart Research Center) käytiin hedelmällisiä neuvotteluja tulevasta yhteistyöstä sekä Sumun matkasta Etelä-Ruotsin kalliokuville. Sitä odotamme!

Seuraava Hiisilehti ilmestyy marraskuussa ja sisältää Mikko Moilasen kiinnostavan artikkelin rautakauden miekoista. Juha Ruohonen kirjoittaa Ravattulan Ristimäen kaivauksista ja Teemu Mökkönen Virolahden kivikautisen asuinpaikan kaivauksista. Matti Hakulisen artikkeli tuo geologin näkökulmaa Päijänteen kivikautisten kalliomaalausten ajoituksiin. Tytti Juholan ja Petro Pesosen artikkeli valottaa eri ikäisten saviastoiden karsta-.analyysejä.

Muistathan ilmoittaa muutoksista yhteystiedoissasi. Sähköpostitse saat tiedotteemme varmimmin ajoissa. Sumu ry tiedottaa tapahtumista ja linkkaa kiinnostavia artikkeleja myös Facebookissa!

Tapaamme menneisyyteen kaivautuvilla tutkimusmatkoilla ja muinaisen taiteen äärellä!

Sihteeri