Jäsenkirje 02/2017

Tervehdys,

Suomen muinaistaideseuran kesäretket keräsivät jälleen mukavasti kalliotaiteesta ja historiasta kiinnostunutta väkeä. Enonkosken kalliomaalausleirin upeita kohteita lähestyttiin vesitse hienossa säässä ja Hiidenmaan muinais- ja kulttuurikohteissakin liikuttiin aurinkoisen kesäisissä tunnelmissa. Syksyinen retkemme suuntautuu 7.-10.9.2017 kauas Kainuuseen pääkohteina Hossan, Julma-Ölkyn ja matkan varrella Laukaan Saraakallion maalaukset. Kutsumme jäsenistöämme matkan yhteydessä pidettävään seuran syyskokoukseen. Aika 8.9.2017 klo 19.00, paikka Ämmän hotelli, Kurimontie 2, Suomussalmi. TERVETULOA!

Jäsenmäärämme realisoimiseksi tarkistathan, että olet maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi! Poistamme jäsenen rekisteristä useamman peräkkäisen maksamattoman jäsenmaksun jälkeen. Jäsenmaksu tuloilla pyrimme varmistamaan teille kiinnostavaa ohjelmaa myös tulevalle toimintavuodelle. Seuran tilinumero on: FI08 57800720179394.

Aktiivinen hallituksemme tähyääkin jo ensi vuoteen, jolloin seura täyttää 20 vuotta. Vuosi on myös EU:n kulttuuriperinnön juhlavuosi. Suunnitteilla on kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvan kulttuuri- ja kalliotaidematkailun lisäksi mm. kansainvälinen kalliotaiteen seminaari syyskuussa, sekä muinaisjäännöskohteen adoptiohanke pääkaupunkiseudulta. Kriteereiksi olemme määritelleet kohteen saavutettavuuden lisäksi paikan luontoarvot. Adoptoitavan kohteen tulee olla ensiluokkainen muinaisjäännös. Juhlavuodelle on tarkoitus julkaista myös kalliotaideaiheinen seinäkalenteri, jota voi tiedustella vuoden vaihteessa sihteeriltä.

Seuraava Hiisilehti ilmestyy marras-joulukuussa ja luvassa on kiinnostavia artikkeleita mm. Pohjoisen seidoista, Hollolan Lakikallion salaperäisestä jatulintarhasta, kalliomaalauksista ja kivikautisista asumuksista. Lehteä odotellessa lukuvinkiksi vaikkapa upeasti kuvitettu Ilari Aallon ja Elina Helkalan uutuus Matka muinaiseen Suomeen -11 000 vuotta ihmisen jälkiä.

Hyvää syksyä,

Sihteeri

Muistathan ilmoittaa sähköpostiosoitteesi ja mahdolliset muutokset yhteystiedoissasi. Sähköpostitse saat tiedotteemme nopeasti ja kevennät seuran postituskuluja. Sumu ry tiedottaa tapahtumista ja linkkaa kiinnostavia artikkeleja myös Facebookissa!