Kevätretki viikinkien jalanjäljissä!

Suomen muinaistutkimuksen tuki ry ja Suomen keskiajan arkeologian seura  järjestävät yhteisen kevätretken Hiittisiin lauantaina 19.5.2018. Retken oppaina toimivat arkeologit Ilari Aalto ja Riikka Tevali.
Matka suuntautuu Manner-Suomen ainoaan tunnettuun viikinkikohteeseen, Hiittisten Kyrksundetiin ja viikinkikeskus Rosalaan. Retkellä tutustutaan myös alueen vedenalaiseen kulttuuriperintöön ja vanhan satamapaikan merkitykseen merenkulun historiassa.
Retken kustannukset tulevat olemaan henkilöä kohden noin 30-40 euroa, joka sisältää bussikuljetuksen Turusta retkikohteille ja takaisin. Hinta tarkentuu vielä lähiaikoina ja myös retken aikatauluun voi vielä tulla pieniä muutoksia. Halutessaan mukaan voi kuitenkin ilmoittautua jo nyt.

Alustava aikataulu:

Lähtö klo 9.30 Turun tuomiokirkolta
Saapuminen Kasnäsin lossille klo 11.20
Saapuminen Hiittisiin klo 12.00
Omakustanteinen lounas Rosalan viikinkikeskuksen kahvilassa 12.00–12.45
Tutustuminen viikinkikeskukseen klo 12.45–13.45
Tutustuminen Kyrksundetin alueeseen klo 13.45–14.30
Tutustuminen Hiittisten kirkkoon ja Högholmenin keskiaikaiseen linnoitukseen klo 14.30–15.30
Lähtö lossilla klo 16.00
Tutustuminen Sauvon kirkkoon klo 17.30
Paluu Turun tuomiokirkolle klo 18.30

Retki on avoin kaikille kiinnostuneille. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että lähtijöitä on enemmän kuin bussissa paikkoja, laitamme etusijalle SKAS:n ja SMTT:n jäsenet. Todennäköisesti kaikki halukkaat kuitenkin mahtuvat mukaan.
Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin 14.5. mennessä Siiri Tuomenojalle, sihteeri@skas.fi tai 040 5828845 (ensisijaisesti sähköpostitse). Huomioithan, että ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetusta osallistumisesta laskutetaan retken hinta.

Tervetuloa mukaan!