Seuran jäsenille

HIISI-LEHTI

Lehti muinaisuudesta kiinnostuneille

Jäsenmaksunsa maksaneet seuran jäsenet saavat kahdesti vuodessa ilmestyvän HIISI-lehden kotiin postitettuna.  Muut voivat tilata lehden hintaan 6 e/lehti + postituskulut. Lehden tilausohjeet löytyvät sivun alareunasta.

Hiisi-lehti on arkeologian harrastajien vuonna 2004 perustama muinaisuudesta kiinnostuneille suunnattu lehti. Lehden toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, kirjoittajina toimivat sekä harrastajat että ammattilaiset.
Numeroita ilmestyy vuosittain kaksi, toukokuussa ja joulukuussa.

Hiisi-lehden Facebook-sivusto löytyy tästä linkistä.

Vastaava päätoimittaja:

Eero Siljander I Päijät-Hämeen tutkimusseura, Suomen muinaistaideseura ry

Toimituskunta:
Eeva-Liisa Oksanen I Suomen muinaistaideseura ry
Tuija Wetterstrand I Suomen muinaistaideseura ry
Anna Kangasmaa I Ango ry

Pekka Rantanen I Ango ry
Ritva Salminen I Sarsa ry
Miikka Pyykkönen I Keski-Suomen Muinaistutkijat
Heta Viinikainen I Keski-Suomen Muinaistutkijat
Katja Kuuramaa I AD
Lehden tilaukset: Eero Siljander
p. 050 577 3402,  s-posti: eero.siljander(at)gmail.com

Uusimman Hiisi-lehden  2/2020 artikkelit:

Liisa Kunnas-Pusa: Suojaavia ja parantavia voimia. Kivikautisten esineiden uusiokäyttö taikakaluina.

Jenni Lares: Olut ja paloviina uuden ajan alun maaseudulla Suomessa.

Marja Ahola: Karvaan on katsominen. Kuinka noin 5000 vuotta vanha vuohentalja löytyi 1930-luvulla kaivetusta hautarakenteesta lähes 90 vuotta myöhemmin.

Leena Salonen: Puumalan Hiekkaniemi – kivikauden keskusalue Saimaalla.

Kerkko Nord­qvist ja Teemu Mökkönen: Metsän antimia vai veden viljaa? Tarkastelussa Koillis-Euroopan vanhimpine saviastioiden sisältö.

Antti Pur­­monen: Helsingin yliopiston opetuskaivaukset. Pirkkalan Tursiannotkon rautakautisella asuinpaikalla.

Seuran jäsenille