Julkaisuja

Ismo Luukkosen teos Suomen esihistorialliset kalliomaalaukset  on ilmestynyt Sigillumin kustantamana. Saatavissa kirja- ja verkkokaupoista. Onnittelut tekijälle suurtyöstä!

.

Aurinkopeura VII, Suomen muinaistaideseura 20 vuotta

Suomen muinaistaideseuran uusi Aurinkopeura on ilmestynyt. Runsaasti kuvitettu, 123-sivuinen julkaisu sisältää mm. Ismo Luukkosen artikkelin Hossan Värikallion kuvamaailmasta uusine, havainnollisine kuvineen sekä Tuija Wetterstrandin artikkelin Värikallion kalliomaalauksilla tehdyistä tutkimuksista. Arja Parkkonen käsittelee kalliomaalausten suojeluun liittyviä kysymyksiä ja harrastajaseuran roolia suojelutyössä. Mervi Suomalainen ja Helena Saarikoski kertovat seuran 20-vuotisesta toiminnasta runsaine seminaari- ja matkakuvauksineen. Hinta 20 € + postikulut.

Tiedustelut/tilaukset: puheenjohtaja(at)suomenmuinaistaideseura.fi

Hiisi-lehti 1/2021

Uusi Hiisi sisältää seuraavat artikkelit:

Tapani Rostedt: Joululahja, jota ei olisi pitänyt avata ja muita tarinoita Kainuusta.

Matti Hakulinen: Itä-Puumalan läiskämäiset kalliomaalaukset.

Aija Macāne: Merililjoja kuivalla maalla. Fossiilihelmiä Zvejniekin kivikautisesta kalmistosta Latviassa.

Arja Parkkonen: Björnkitteln ja ajoituksen arvoitus.

Tommi Rantalainen: Pronssikautinen kirves löytyi pellolta Etelä-Savossa.

Pirjo Uino & Minna Silver: Ella Kivikoski - Suomen arkeologian "First Lady".

.

Äänisen kalliopiirrokset osa II ja III
Väino Poikalaisen ja Enn Ernitsin 610-sivuinen, upea teos Rock carvings of Lake Onega II saatavana 35 €:n hintaan. Toimitus sopimuksen mukaan. Tilaukset: puheenjohtaja(at)suomenmuinaistaideseura.fi. Kirjasarjan kolmas osa Rock carvings of Lake Onega III on myös ilmestynyt.

Lisätietoa kirjasta (In English)