Julkaisuja

Suomen esihistorialliset kalliomaalaukset

Vuoden arkeologinen teko 2021 -tunnustus on myönnetty Ismo Luukkosen tietokirjalle "Suomen esihistorialliset kalliomaalaukset" (Sigillum Oy). Visuaalisesti upeassa teoksessa on esitelty kaikki Suomen toistaiseksi tunnetut 122 maalauskohdetta sekä 20 mahdollista maalauskuvaa.
Suomen muinaistutkimuksen tuki ry. myönsi Vuoden arkeologinen teko -tunnustuksen nyt kahdeksannen kerran. Suomen muinaistaideseura onnittelee tekijää! Saatavana kirjakaupoista.

.

Aurinkopeura VII, Suomen muinaistaideseura 20 vuotta

Runsaasti kuvitettu, 123-sivuinen julkaisu ilmestyi v. 2019. Se sisältää mm. Ismo Luukkosen artikkelin Hossan Värikallion kuvamaailmasta uusine, havainnollisine kuvineen sekä Tuija Wetterstrandin artikkelin Värikallion kalliomaalauksilla tehdyistä tutkimuksista. Arja Parkkonen käsittelee kalliomaalausten suojeluun liittyviä kysymyksiä ja harrastajaseuran roolia suojelutyössä. Mervi Suomalainen ja Helena Saarikoski kertovat seuran 20-vuotisesta toiminnasta runsaine seminaari- ja matkakuvauksineen. Hinta 10 € + postikulut.

Tiedustelut/tilaukset: puheenjohtaja(at)suomenmuinaistaideseura.fi

.

Äänisen kalliopiirrokset osa II ja III
Väino Poikalaisen ja Enn Ernitsin 610-sivuinen, upea teos Rock carvings of Lake Onega II saatavana 35 €:n hintaan. Toimitus sopimuksen mukaan. Tilaukset: puheenjohtaja(at)suomenmuinaistaideseura.fi. Kirjasarjan kolmas osa Rock carvings of Lake Onega III on myös ilmestynyt.

Lisätietoa kirjasta (In English)