Kesäretki Itä-Suomeen

Suomen Muinaistaideseuran jäseniä osallistui 25. - 28.7.2019 Enonkoskella Koloveden kansallispuistossa Muinaissoudut ja yötulet Kolovedellä & musiikkia Ukonvuorella -tapahtumaan. Sen järjesti yhteistyökumppanimme Kulttuuriosuuskunta Vehrä et al. Osa porukasta oli mukana myös Kotkuinniemen arkeologisilla kaivauksilla sekä Kolmiköytisienvuoren, Vetotaipaleen ja Myllylammen kalliomaalauksilla.

Kirkkoveneellinen SuMun jäseniä soutamassa Ukonvuoren kalliomaalauksille. Mallikkaasti ja kutakuinkin tahtiin sujui soutu.

Ukonvuoren puoliluolan edustalla kuultiin Koloveden luonnosta innoituksen saanutta musiikkia, jota esitti Sirkka Kosonen (laulu/rumpu), Markus Pesonen (kitara), Biliana Voutchkova (viulu/laulu) ja Tom Arthurs (trumpetti).

Tyyni Koloveden pinta ja noin 30 astetta lämmintä.

Mullankaivajat Saimaalla -hankkeeseen liittyvilllä    Kotkuinniemen arkeologisilla kaivauksilla.

Kivikautiselta asuinpaikalta nousi pelkkoihin kvartsi-iskoksia, kampakeramiikkaa ja palanutta luuta.

Kolmiköytisienvuoren kalliomaalauksilla.

Ihmeteltiin Vetotaipaleen kalliomaalausten lohjenntta pintakerrosta.

Puheenjohtaja taiteilemassa Myllylammen kalliomaalausten kaksoisveneiden edustalla.

Reissun ylimääräinen yllätys, Parikkalan patsaspuisto, jossa oli häkellyttäviä ITE-taiteilija Reijo Rönkkösen veistoksia.